ua en ru

Сенцов знаходиться в реанімації, - сестра

Сенцов знаходиться в реанімації, - сестра Фото: Олег Сенцов (uk.wikipedia.org)

145 днів голодування завдали непоправної шкоди здоров'ю Сенцова

Сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан заявила, що її брат перебуває в реанімації лікарні Лабитнангі (Російська Федерація). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "24 канал".

За словами Каплан, 145 днів голодування завдали непоправної шкоди здоров'ю Сенцова і вже є незворотні зміни в роботі мозку.

"Він зараз перебуває в реанімації лікарні Лабитнангі. Його виводять з голодування. Ситуація дуже критична, ніхто не знає, чим це закінчиться. Вже є незворотні наслідки", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що, за словами Каплан, на даний момент ніхто не може сказати - чи виживе Сенцов.

Зазначимо, раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявляла, то український режисер Сенцов після припинення голодування "виглядає цілком здоровим". За її словами, він регулярно приймає їжу під наглядом медиків.

Крім того, заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Валерій Максименко заявляв, що Сенцов після припинення голодування поправився на 1,8 кг.