ua en ru

СБУ оприлюднила дані найманців з "групи Вагнера", переправлених у Сирію

СБУ оприлюднила дані найманців з "групи Вагнера", переправлених у Сирію Фото: Василь Грицак (УНІАН)

За інформацією Служби безпеки, принаймні дві людини з цього списку вже загинули

Служба безпеки України оприлюднила список найманців так званої приватної військової компанії "Вагнер", яких було таємно доставлено з Владивостока (РФ) до Сирії на ракетному крейсері "Варяг" ВМФ Росії. Про це йдеться в заяві голови СБУ Василя Грицака.

"Попри заяви Міноборони РФ про начебто непридатність крейсера "Варяг" для перевезення особового складу та техніки, СБУ на додаток оприлюднює список найманців "ПВК "Вагнер", які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)", - повідомив Грицак.

Він додав, що принаймні двоє найманців з цього списку (О. Крохун та П. Соломонов) загинули в Сирії.

"У разі виникнення у МО РФ "труднощів" у встановленні конкретних паспортних даних та адрес проживання вищезазначених громадян РФ з числа "ихтамнетов" Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію", - сказав Грицак.

СБУ оприлюднила дані найманців з "групи Вагнера", переправлених у СиріюСБУ оприлюднила дані найманців з "групи Вагнера", переправлених у СиріюСБУ оприлюднила дані найманців з "групи Вагнера", переправлених у Сирію

Фото: оприлюднений СБУ список найманців з "Вагнера"

Нагадаємо, раніше 18 квітня в СБУ повідомили про проведення допиту у справі про переправлення Військово-морськими силами Росії найманців приватної військової компанії "Вагнер" в Сирію.