ua en ru

На сайті парламенту Канади зареєстрували петицію в підтримку українських політв'язнів

На сайті парламенту Канади зареєстрували петицію в підтримку українських політв'язнів Ілюстративне фото (president.gov.ua)

Петиція повинна зібрати 500 підписів, щоб її розглянув уряд Канади

На сайті парламенту Канади зареєстрована петиція на підтримку українських політв'язнів. Про це йдеться на сайті уряду країни.

Зазначимо, що петиція повинна зібрати 500 підписів, щоб її розглянув уряд Канади. Як зазначається, петиція вимагає від уряду Канади вжити заходів для звільнення українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Шумка, Володимира Балуха та інших. Крім того, від канадського уряду вимагають застосувати всі можливі обмежувальні заходи щодо людей, причетних до ув'язнення зазначених українців.

Додамо, що підписати документ можуть тільки громадяни Канади.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Згідно з даними на сайті, під петицією підписалися 100 534 особи. Зазначимо, що у випадку, необхідної кількості підписів - а це 100 тисяч - адміністрація Білого дому має зробити офіційну заяву щодо Сенцова і посилити міжнародний тиск на Росію.