ua en ru

Санкції проти РФ через Крим і Донбас нерозривно пов'язані, - Порошенко

Санкції проти РФ через Крим і Донбас нерозривно пов'язані, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко знаходиться з робочим візитом у Німеччині

Пакет санкцій щодо припинення агресій Російської Федерації на Донбасі нерозривно пов'язаний з санкціями за незаконну анексію Криму. Про це заявив президент України Петро Порошенко на брифінгу у Німеччині.

Так, у Німеччині Порошенко провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном, у ході якої, зокрема, обговорювалася ситуація на Донбасі та питання санкцій проти РФ.

"Ми говорили про деокупацію і про запровадження санкцій за незаконні "вибори" (у Криму, - ред.). Ми координуємо дії і пакет санкцій щодо імплементації мінських домовленостей і припинення агресій РФ на Донбасі нерозривно пов'язаний з пакетом санкцій за незаконну анексію Криму", - зазначив Порошенко.

Газотранспортна система України – один із елементів стримування агресії РФ. Проект «Північного потоку-2» становить надзвичайно велику небезпеку не тільки для України, а й геостратегічну та оборонну небезпеку для всієї Європи. І Україна зараз має набагато ширшу підтримку наших міжнародних партнерів у цьому питанні.

Опубліковано Петром Порошенком 10 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час зустрічі із головою Європейської Ради Дональдом Туском Порошенко заявляв, що у зв’язку із проведенням незаконних "виборів" президента Росії на території окупованого Криму Євросоюз має ввести нові санкції проти Російської Федерації (РФ).