ua en ru

Керівники "Трейд Коммодіті" оголошені в міжнародний розшук

Керівники "Трейд Коммодіті" оголошені в міжнародний розшук Фото: Вадим Майко і Володимир Гарькавий (wanted.mvs.gov.ua)

Директор компанії і неформальний керівник оголошені в міжнародний розшук

Директор компанії "Трейд Коммодіті" Вадим Майко і неформальний керівник Володимир Гарькавий оголошені в міжнародний розшук. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало.

Нагадаємо, 11 жовтня в НАБУ заявили, що виявили в Міністерстві оборони України корупційну схему розтрати 149 млн гривень при закупівлі палива. Досудове розслідування за даними фактами НАБУ і САП почали у вересні 2016 року. Правоохоронці провели ряд обшуків за підозрою в причетності до злочину затримали заступника міністра оборони України та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства. Слідство вважає, що посадові особи Міноборони України вчинили злочин за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства

Відзначимо, що в листопаді Солом'янський районний суд Києва заарештував 100% акцій компанії "Трейд Коммодіті", причетного до розкрадання коштів посадовими особами Міністерства оборони. Зазначені акції належать директору "Трейд Коммодіті". Крім арешту, суд наклав заборону на будь-які дії з цими цінними паперами, пов'язані з їх відчуженням або розпорядженням.

У жовтні Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на банківські рахунки (149,34 млн гривень) компанії "Трейд Коммодіті", яка фігурує у справі про корупційну схему в Міністерстві оборони України.