ua en ru

У Рівненській області сталося масове отруєння дітей у школі-інтернаті

У Рівненській області сталося масове отруєння дітей у школі-інтернаті Ілюстративне фото (facebook.com screennews ad)

Госпіталізовані 22 дитини та 2 працівника закладу

У селищі Мізоч Рівненської області отруїлися двадцять два вихованця школи-інтернату. Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я на своєму сайті.

Вказано, що в інтернаті стався спалах гострої кишкової інфекції, у результаті чого були госпіталізовані 24 особи, серед яких 22 дитини і 2 працівника школи-інтернату. Зокрема, 16 постраждалих доставили до інфекційних відділень Здолбунівської, Млинівської та Костопільської районних лікарень, а ще 8 дітей лікуються амбулаторно.

Було проведено епідеміологічне розслідування, яке встановило, що збудником стала сальмонела ентерітідіс.

"Збудник був виявлений у хворих, в охолодженому сирому м’ясі та на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, тертка для варених овочів, лоток для сирого м’яса)", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що причиною спалаху інфекції стало недотримання правил особистої гігієни та порушення санітарно-гігієнічних вимог при приготуванні та зберіганні харчових продуктів.

"Ймовірним джерелом інфекції могли стати два працівники харчоблоку, у яких виявили сальмонелу ентерітідіс (у одного була наявна клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання)", - сказано у повідомленні.

Як писало РБК-Україна раніше, у Рівненській області 19-20 вересня із отруєнням було госпіталізовано 7 учнів школи-інтернату, а також два працівника освітнього закладу.

Нагадаємо, раніше агентство писало про масове отруєння в школі №62 в Дніпрі, де через неякісну воду були госпіталізовані 39 дітей.