ua en ru

Російський омбудсмен обіцяє довідку про стан здоров'я Сенцова

Російський омбудсмен обіцяє довідку про стан здоров'я Сенцова Фото: Олег Сенцов (zk.dsns.gov.уа)

Український омбудсмен вже консультувалася з турецькими лікарями, які мають досвід виведення людей з голодування

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова пообіцяла у середу, 12 вересня, надати медичну довідку про стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова. Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова, передає "Еспресо.TV".

За її словами, Сенцов написав заповіт на свою творчість, бо розуміє, що може не встигнути цього зробити.

"Я розмовляла з російським омбудсменом Москальковою. Я намагалась з'ясувати останню інформацію про стан здоров'я Сенцова. Москалькова обіцяла завтра надати таку інформацію, підтверджену медичними даними. Повинна бути медична довідка, підписана лікарями. А щодо обміну Сенцова, то Москалькова не є тою людиною, яка приймає рішення. Жахлива ситуація відбувається, але ми боремося", - сказала Денісова.

Денісова пояснила, що вже консультувалася з турецькими лікарями, які мають досвід виведення людей з голодування. Турецький лікар пояснила, що опис поточного стану Сенцова свідчить, що відключаються внутрішні органи.

"Повернення з такого стану до нормального життя важке", - додала омбудсмен.

Нагадаємо, в Сенцова почалась гіпоксія.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами адвоката Дмитра Дінзе, здоров'я Сенцова піддалося незворотним змінам і йому важко вставати з ліжка.

Додамо, уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак раніше розповідав, що Сенцов, який знаходиться у виправній колонії номер 8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу (ЯНАО), не планує подавати прохання про помилування.