ua en ru

Росіяни почали оглядати цивільні судна, що прямують в Україну, - ДПСУ

Росіяни почали оглядати цивільні судна, що прямують в Україну, - ДПСУ Фото: співробітник прикордонної служби РФ (voicesevas.ru vk.com)

Деякі судна піддають огляду кілька разів в процесі проходження по маршруту

Російські прикордонники почали піддавати огляду цивільні судна, що прямують в Україну, судна зупиняють щодня для огляду та ідентифікації команди. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Як повідомляється, прикордонниками Донецького прикордонного загону вже зафіксовані кілька випадків зупинки РФ невійськових суден для їх огляду.

Так, 30 квітня, під час оформлення у Маріупольському порту теплохода (в екіпажі - громадяни Туреччини, Грузії, Єгипту, Нігерії), що прямував за маршрутом Греція (Чіос) - Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено прикордонним сторожовим кораблем Федеральної служби безпеки РФ. Окупантами було здійснено огляд судна і проведена ідентифікація членів екіпажу. Зауважень з боку окупантів не було.

В той же день таким же чином був зупинений теплохід, який прямував за маршрутом Ізраїль (Ашдод) - Україна (Маріуполь), а його команда складалася з українців. На наступний день представники країни-агресора зупинили теплохід під прапором Болгарії (серед екіпажу - громадяни Болгарії), який прямує за маршрутом Італія (Ногаро) - Україна (Маріуполь).

Росіяни почали оглядати цивільні судна, що прямують в Україну, - ДПСУ

Фото: один із протоколів огляду цивільного судна прикордонниками РФ (фото ДПСУ)

Як повідомляють українські прикордонники, деякі судна перевіряють по кілька разів. Так, під час оформлення теплохода під прапором Мальти (серед екіпажу: 16 громадян України та 2 громадянина Туреччини), що прямує за маршрутом Італія (Монфальконе) - Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено таким же чином, а вже під час прямування судна рекомендованим курсом в Азовському морі по траверзу Бердянськ Коси він знову був зупинений окупантами для повторного огляду

Напередодні окупантами зупинено судно під прапором Панами (у складі екіпажу громадяни Туреччини і Грузії), що прямував за маршрутом Італія (Маргера) - Україна (Маріуполь).

Зазначимо, що жодних зауважень при цьому не робится, однак росіяни почали жорстку політику затримання та огляду суден, що прямують у бік України.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Російська Федерація активізувала діяльність в акваторії Азовського моря.