ua en ru

Внаслідок катастрофи вертольоту в Афганістані загинули двоє українців, - МЗС

Внаслідок катастрофи вертольоту в Афганістані загинули двоє українців, - МЗС Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Як зазначили у МЗС, ще один українець отримав поранення та перебуває в лікарні

Внаслідок катастрофи вертольоту в Афганістані, що сталася 2 вересня 2018 року, загинули двоє українців. Про це заявив керівник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, повідомляє "Громадське".

Як зазначив Кирилич, ще один українець отримав поранення та перебуває в лікарні на території військової бази.

"У контактах з офіційними представниками Афганістану підтверджено, що 2 вересня на території провінції Балх, неподалік від адміністративного центру м. Мазар-і-Шаріф (Афганістан), сталася катастрофа гелікоптера, унаслідок якої загинуло 12 людей, в тому числі 2 громадян України, членів екіпажу гелікоптера", - зазначив він.

Кирилич також додав, що наразі ситуація перебуває на контролі посольства України в Таджикистані та Афганістані і Департаменту консульської служби МЗС України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що вчора, 2 вересня, в результаті аварії молдавського вертольота Мі-8 в Афганістані загинули 12 осіб. Вертоліт впав невдовзі після зльоту з військової авіабази в Мазар-і-Шаріфі.

Зазначимо, також повідомлялося, що 30 серпня у Ефіопії розбився військовий гелікоптер, внаслідок чого загинуло щонайменше 18 людей, серед них діти.