ua en ru

Вибух на Рівненському полігоні: ВР просить Луценка пояснити відмову оприлюднити розслідування

Вибух на Рівненському полігоні: ВР просить Луценка пояснити відмову оприлюднити розслідування Фото: Сергій Пашинський (з відкритих джерел)

Комітет з нацбезпеки звернеться до Луценка з вимогою надати пояснення про причини відмови військової прокуратури

Комітет з питань національної безпеки і оборони звернеться до Генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою надати пояснення про причини відмови військової прокуратури Південного регіону надати комітетові результати експертизи у питанні розслідування трагедії на Рівненському полігоні. Про це заявив голова комітету Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця ситуація - неприпустима, я публічно звертаюсь до Юрія Луценка. Хочу терміново провести з ним нараду і отримати відповідь, навіщо військова прокуратура ховає результати експертизи. Чому вона не дає відповіді на питання членів комітету", - заявив Пашинський.

Нагадаємо, сьогодні представники ГПУ не прибули на засідання комітету з нацбезпеки. У зв'язку з цим розгляд питання про результати експертизи по вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні відбувся частково.

Повідомлялося, що військова прокуратура Західного регіону заборонила розголошувати результати експертизи розслідування цієї ситуації. Таку заборону комітет отримав у листі, підписаному заступником військового прокурора Рівненського гарнізону Західного регіону Сергієм Кріпаком.