ua en ru

У Раді знайшли спосіб уникнути законодавчого "спаму"

У Раді знайшли спосіб уникнути законодавчого "спаму" Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій буде ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів

Задля уникнення законодавчого спаму у парламенті буде дозволено реєструвати лише такий законопроект, який отримав підтримку групи народних депутатів. Про це під час брифінгу повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова ВР зазначив, що буде ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів.

"Я буду ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів, щоб уникнути законодавчого спаму, який, на жаль, лише збільшується і продовжується у Верховній раді. Зокрема, моя ініціатива буде полягати в тому, щоб будь-який законопроект, який реєструється, отримував певну підтримку депутатів за кількістю найменшої фракції",- заявив Парубій.

За його словами, підтримка депутатів демонструватиме перспективу розгляду законопроекту у сесійній залі.

Перший віце спікер Ради Ірина Геращенко в свою чергу запропонувала під час погоджувальної ради впровадити обмеження для внесення законопроектів, виконання яких не зможе отримати належного фінансування з державного бюджету.

"Моя пропозиція, включаючи той факт, що фактично стартувала виборча компанія, давайте обмежимо парламент від прийняття популістських законів", - повідомила Геращенко.

За її словами, Рада має зобов’язати Мінфін надавати характеристику можливості реалізації законопроекту до його розгляду у сесійній залі.

"Чи є на законопроект гроші в бюджеті? Чи є підґрунтя для таких виплат чи немає?" - додала перший віце-спікер.

Нагадаємо, Парубій зазначив, що ключовими законопроектами цієї осені для парламенту повинні стати законопроекти в сфері безпеки. За його словами, цієї осені депутати повинні розглянути законопроекти щодо СБУ і розвідки.

Як писало РБК-Україна, парламент розгляне питання зняття депутатської недоторканності в жовтні або на початку листопада.