ua en ru

Рада сьогодні може провести позачергове засідання

Рада сьогодні може провести позачергове засідання Фото: Рада (РБК-Україна)

Сьогодні збиратимуть підписи для проведення позачергового засідання

Верховна рада може сьогодні зібратись на позачергове засідання. Це відбудеться, якщо буде підтримка народних депутатів України.

Про це заявив спікер Ради Дмитро Разумков.

Крім того, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав, що будуть збирати підписи для проведення позачергового засідання парламенту сьогодні.

"Опозиція нарікає, що треба напрацювати закони по COVID-19. Я хочу повідомити всіх колег, що сьогодні ми збираємо підписи і будемо проводити позачергове засідання", - заявив Арахамія.

Він звернувся до Разумкова, щоб розглянути ці невідкладні для країни закони.

"Листи вам надані, ви можете зібрати 150 підписів. Я не заперечую, якщо буде підтримка народних депутатів - я сьогодні можу оголосити позачергове засідання" - відповів Разумков.

Крім того, нардеп Олексій Гончарук на своєму Telegram-каналі написав, що позачергове засідання планують почати в 18:00.

У свою чергу народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура опублікував порядку денного Ради, в якій значилося, що нардепи планують розглянути законопроект про гральний бізнес, соціальний захист населення в період карантину, пов'язаного із запобіганням виникненню і поширенню коронавірусу і альтернативний до нього проект закону.

Пізніше він повідомив, що позачергове засідання ВР не відбудеться.

Нагадаємо, в коментарі виданню заступник глави фракції СН Олександр Корнієнко заявив, що Верховна рада може відправити Смолія у відставку в п'ятницю, 3 липня.