ua en ru

Рада може прийняти законопроект про антикорупційний суд у травні-червні

Рада може прийняти законопроект про антикорупційний суд у травні-червні Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Зараз комітет працює над поправками до законопроекту

Верховна рада України може прийняти законопроект про антикорупційний суд у травні-червні. Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко.

Так, сьогодні, 6 квітня 2018 року, Геращенко взяла участь у зустрічі з членами комітету закордонних справ Європарламенту, у ході якої обговорювалася безпекова і гуманітарна ситуація на Донбасі, звільнення заручників, внутрішні реформи.

"Щодо боротьби з корупцією, то запевнила, що в травні-максимум червні ВР прийме закон про антикорупційний суд, зараз комітет працює над поправками. Впевнена, що є шанс скасувати норму про е-декларування для певних категорій, але це вимагає зусиль і діалогу з неурядовим сектором, більше довіри й менше взаємних образ і спроб принизити, бо це не додає порозуміння", - написала вона.

Нагадаємо, раніше глава ВРУ Андрій Парубій заявляв, що законопроект про антикорупційний суд може бути прийнятий безпосередньо перед Великоднем або у тиждень після Великодня.

Зазначимо, 1 березня народні депутати підтримали в першому читанні внесений президентом Петром Порошенком Антикорупційний законопроект про суд.