ua en ru

Рада має ухвалити закон про зміну вітання Збройних сил у четвер

Рада має ухвалити закон про зміну вітання Збройних сил у четвер Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

До проекту закону було внесено 44 правки

У цей пленарний четвер Верховна рада розгляне у другому читанні проект закону "Про внесення змін до статутів Збройних сил України". Про це повідомив голова Верховної ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер підкреслив, що проект уже готовий до розгляду у другому читанні.

"Уже готовий до розгляду проект закону "Про внесення змін до статутів Збройних сил України". Йдеться про вітання ЗСУ "Слава Україні". Ми мали свою законодавчу логіку для того, щоб розглянути його і в другому читанні", - повідомив Парубій.

За його словами, після голосування у першому читанні комітет ВР з питань нацбезпеки та оборони розглянув низку правок до законопроекту.

"Комітетом було внесено 44 правки. Тільки одна з них була відхилена. Фактично комітет об’єднав усіх авторів правок. Вже у четвер ми зможемо розглянути цей закон у другому читанні", - додав спікер.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна рада України схвалила в першому читанні законопроект про зміну військового вітання на "Слава Україні - Героям Слава!", за відповідний законопроект №9036 проголосували 283 нардепів.

Відзначимо, що схожий за змістом законопроект (№7549) ще в лютому Верховній раді запропонував розглянути Кабінет міністрів. Серед іншого, пропонувалося внести зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, замінивши вітання "Бажаю здоров'я" на "Слава Україні!".