ua en ru

Путін запевнив Меркель в збереженні транзиту газу через Україну

Путін запевнив Меркель в збереженні транзиту газу через Україну Фото: Володимир Путін і Ангела Меркель (twitter.com/dw_ukrainian)

Путін заявив про плани зберегти транзит газу через Україну

На зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент Росії Володимир Путін заявив про плани зберегти транзит газу через Україну. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що Путін сказав Меркель, що Росія планує зберегти транзит газу через Україну.

"Путін сказав, що транзит через Україну буде збережено", - сказав Пєсков, додавши, що лідери двох країн обговорили "прогнози обсягів споживання газу на європейському континенті".

Нагадаємо, зустріч Путіна і Меркель пройшла в суботу, 18 серпня, в Німеччині. У Кремлі назвали переговори Путіна і Меркель "корисними і грунтовними". Зазначимо, що до початку переговорів перед резиденцією Мезерберг Путін і Меркель зробили кілька заяв щодо ролі України після запуску "Північного потоку-2", зокрема, канцлер зазначила, що Україна не повинна втратити статус транзитної країни для російського газу.

На зустрічі сторони погодилися з думкою, що позиція тих, хто намагається політизувати "Північний потік-2", помилкова. Зокрема, за словами Путіна, будівництво газопроводу "Північний потік-2" в країнах Європейського союзу - це "виключно економічний проект". У ході переговорів президент Росії підкреслив, що "Північний потік-2" допоможе задовольнити попит Європи на енергоресурси " і "поліпшити європейську газотранспортну систему", а також верифікувати маршрути поставок і мінімізувати транзитні ризики.