ua en ru

Пушилін готував відсторонення Захарченка шляхом "перевороту" в ОРДО, - СБУ

Пушилін готував відсторонення Захарченка шляхом "перевороту" в ОРДО, - СБУ Фото: Денис Пушилін (facebook.com/Денис Пушилин)

СБУ отримала запис переговорів про підготовку відсторонення Захарченка

Нинішній ватажок "Донецької народної республіки" Денис Пушилін готував відсторонення Олександра Захарченка шляхом "перевороту". Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

Повідомляється, що СБУ перехопила записи з доказом підготовки відсторонення Захарченка на той момент "головою народної ради ДНР" Пушилін. Зокрема, отримано запис розмови помічника Пушилін Олександра Лаврентьєва з двома невідомими, який відбувся в червні в ресторані Yuvam в Анталії (Туреччина).

"Аудіозапис підтверджує підготовку Пушиліним "державного перевороту" в псевдореспубліці. При обговоренні планів Лаврентьєв акцентує увагу співрозмовників на необхідності заміни до вересня поточного року діючого "глави ДНР" без проведення "виборів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Лаврентьєв у розмові зазначив, що з появою нового "в. о. глави республіки" проблема Захарченка буде вирішена.

Фото: помічник Пушилина Олександр Лаврентьєв (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, Пушилін був призначений новим ватажком "ДНР" після вбивства Захарченка 31 серпня.

Цього тижня СБУ також оприлюднила перехоплені розмови ватажків бойовиків про погодження з Кремлем розподілу влади в "ДНР".