ua en ru

Дітей, кі проживають у Херсонській області поблизу "Кримського титану", можуть евакуювати

Дітей, кі проживають у Херсонській області поблизу "Кримського титану", можуть евакуювати Фото (УНІАН)

Передбачається, що евакуація дітей в Херсонській області може початися завтра

З населених пунктів півдня Херсонської області можуть евакуювати неповнолітніх, які знаходяться у відносній близькості до місця розташування заводу "Кримський титан" в окупованому Криму, де відбуваються викиди шкідливих хімічних речовин. Про це заявив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, передає "112 Україна".

"На сьогоднішній день ми підготували бази на Арабатській стрілці. Готові розмістити дітей з Криму. Крім того, у нас вже є загроза того, що ми з завтрашнього дня, скоріше за все, будемо своїх дітей з Херсонської області, населених пунктів, які прилягають до заводу "Титан", так само евакуювати (в інші області країни, - ред.)", - зазначив Гордєєв.

Нагадаємо, сьогодні в ДПСУ повідомили, що КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово припиняють свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією із заводом "Титан" в окупованому Криму, в штатному режимі працює КПВВ "Чонгар". Раніше Гордєєв заявив, що Херсонська область готова прийняти дітей з окупованого Росією Криму, які постраждали від хімічних викидів, що відбулися в районі Армянська.

Як відомо, в Херсонській області, в Каланчацькому та Чаплинському районах, 6 сіл розташовані в зоні викидів заводу "Кримський Титан".