ua en ru

Проти Росії посилять санкції, якщо вона не звільнить українських моряків, - адвокат

Проти Росії посилять санкції, якщо вона не звільнить українських моряків, - адвокат Фото: Микола Полозов (УНІАН)

За словами адвоката, західним країнам не складно посилити санкції

Якщо захоплених ФСБ РФ українських моряків не звільнять, то проти Росії посилять санкції. Про це заявив адвокат Микола Полозов, повідомляє "Крим.Реалії".

За його словами, у разі, якщо РФ не виконає рішення трибуналу ООН з морського права, то проти неї, скоріше за все, посилять санкції.

"Утримувати моряків вкрай невигідно, вкрай токсично. Перш за все, це обумовлено наказом трибуналу ООН з морського права і подальшими порушеннями через невиконання цього наказу. Ну добре, зараз ще літо і період відпусток. Як тільки запуститься нова частина політичного циклу, з вересня, то першим же питанням буде: "Що з виконанням рішення трибуналу?". Звичайно, невиконання спричинить за собою досить суворі санкції", - сказав Полозов.

За його словами, західним країнам не складно посилити санкції.

"Посилення, розширення санкцій набагато простіше процедурно, ніж ухвалення нових. У цьому випадку захід вже не буде нічого стримувати, щоб продемонструвати свою позицію щодо невиконання російською владою наказу міжнародного трибуналу ООН", - вважає адвокат.

Нагадаємо, Полозов заявив, що звільнення захоплених ФСБ Росії українських моряків - це перспектива найближчого майбутнього, а не віддалена

Зокрема, зазначимо, що 24 липня український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що домовленість про повернення Україні 24 українських моряків вже досягнута.