ua en ru

Президенти Італії та Латвії і Папа Римський привітали українців із Днем незалежності

Президенти Італії та Латвії і Папа Римський привітали українців із Днем незалежності Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

На адресу президента України надходять вітання від керівників країн світу

Лідери країн світу надсилають на адресу президента України Петра Порошенка вітальні листи з нагоди 27-ї річниці незалежності України. Про це повідомила прес-служба президента.

Зокрема, вітання українцям надійшли від президента Латвійської Республіки Раймондса Вейоніса та президента Італії Серджо Маттарелли.

"Мир, стабільність та процвітання у Вашій країні залишаються нашим щирим побажанням та справою, яку ми з вірою підтримуємо в рамках зусиль, що докладаються у цьому напрямку з боку міжнародної спільноти", - зазначив Матарелла, підтвердивши повну підтримку Італією територіальної цілісності та суверенітету України.

Він також висловив впевненість у ще більшому зміцненні зв’язків між Києвом та Європейським союзом, побажавши українцям благополуччя.

Вітання українському народу та главі держави надіслав також папа римський Франциск.

"Сподіваюся, що прагнення знайти рішення на благо миру, до якого так прагне народ, принесе позитивні результати для усієї країни, особливо для жителів регіонів, уражених конфліктом", - йдеться у привітанні понтифіка.

Також народ України привітали з прийдешнім святом король Нідерландів Віллем-Александр, король Швеції Карл Густав XVI, король бельгії Філіп, генерал-губернатор Австралії Пітер Косгроув, голова президії Боснії і Герцоговини Бакір Ізетбегович, капітани-регенти Республіки Сан-Марино Стефано Палмієрі та Маттео Чачі.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон привітав президента України Петра Порошенка і весь український народ з нагоди річниці Незалежності та побажав процвітання та миру.