ua en ru

Представники "нормандської четвірки" обговорять миротворців у другій половині вересня

Представники "нормандської четвірки" обговорять миротворців у другій половині вересня Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін розповів, коли плануються наступні переговори у нормандському форматі

Політичні директори Міністерств закордонних справ країн-учасниць "нормандської четвірки" проведуть зустріч, на якій обговорять введення миротворчої місії на Донбас, у другій половині вересня. Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна, Німеччина, Франція і Росія планують таку зустріч на другу половину вересня. Клімкін зазначив, що найближчим часом з цього приводу проведе переговори з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції.

"Тому що ми плануємо зустріч політичних директорів по миротворцях, швидше за все, у другій половині вересня", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко розповів, коли Радбез буде вирішувати питання миротворців на Донбас.

"Це питання (розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, - ред.) складне. Ви знаєте, що воно вже давно обговорюється. Але через деструктивну позицію РФ поки не вдається знайти порозуміння, хоча б щодо якихось базових принципів, на яких буде ця місії розгортатися", - повідомив Єльченко.

У липні спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що між Вашингтоном і Москвою немає прогресу в питанні миротворчої місії на сході України.