ua en ru

Пожежі у Греції: кількість жертв зросла до 97

Пожежі у Греції: кількість жертв зросла до 97 Фото: пожежа в Греції (twitter.com/mynameistofik)

Вже 14 людей загинули у лікарні

Кількість загиблих через лісові пожежі біля Афін зросла до 97 осіб. Про це повідомляє Еkathimerini за даними протипожежної служби Греції.

Як зазначається, в результаті лісових пожеж, на місці загинули 83 людини, ще 14 людини померли в лікарні, де перебували на лікуванні.

Раніше повідомлялось про 96 загиблих через лісові пожежі у Греції.

Нагадаємо, що 23 липня, в Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з будинків. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Пожежна служба після проведеного дослідження спростувала припущення влади, що причиною пожежі є підпал і заявила, що лісові ділянки загорілися через недбалість.

Зазначимо, що міністр цивільної оборони Греції пішов у відставку у зв'язку з пожежею в країні. Крім того, міністр навколишнього середовища Греції розповів, що влада почне руйнувати десятки незаконних споруд в регіоні Афін після лісової пожежі в країні. Гіоргос Статхакіс повідомив, що влада знесе 61 споруду, головним чином паркани на пляжах в декількох регіонах Аттики.