ua en ru

Пожежа в таборі "Вікторія": прокуратура оголосила підозру директору підприємства-підрядника

Пожежа в таборі "Вікторія": прокуратура оголосила підозру директору підприємства-підрядника Ілюстративне фото (УНІАН)

Директор підприємства, яке виконувало реконструкцію в таборі "Вікторія", завищив вартість робіт

У рамках розслідування трагедії в дитячому таборі "Вікторія", яка сталась у вересні 2017 року, прокуратура оголосила підозру директору підприємства, яке було підрядником під час реконструкції у таборі. Про це повідомив керівник Слідчого управління ГУ НП в Одеській області Сергій Шайхет.

За його словами, правоохоронці виявляють у рамках розслідування всіх винних, причетних як до самої трагедії, так і до розкрадання коштів, виділених з бюджету на проведення реконструкції табору у 2015- 2016 роках.

"Як стало відомо правоохоронцям, зловмисник незаконно збагатився за рахунок завищення вартості виконаних робіт і "заробив" за такою нехитрою схемою понад 400 тисяч гривень, а тепер ще отримає і до восьми років позбавлення волі за ч.4 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України", - написав Шайхет.

Також за його словами слідство буде клопотати перед судом про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Я впевнений, що це ще не останнє повідомлення про підозру винним в нелегкій справі табору "Вікторія", - резюмував Шайхет.

Пожежа в таборі "Вікторія": прокуратура оголосила підозру директору підприємства-підрядника

Нагадаємо, прокуратура Одеської області 8 травня 2018 року повідомила про підозру директору табору "Вікторія" та його заступнику у заволодінні коштами співробітників табору. У ході слідства встановлено, що двоє посадовців табору з січня по серпень 2017 року вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу щодо працевлаштування та відпрацьованих годин шести співробітників. Таким чином чиновники присвоїли гроші з місцевого бюджету. Розмір спричиненої шкоди становить понад 120 тисяч гривень.

У ніч на 16 вересня 2017 року сталася пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, у результаті якої загинули три дитини. 30 листопада директор табору був заарештований без права застави.