ua en ru

Посольство США закликає РФ припинити бойові дії на Донбасі

Посольство США закликає РФ припинити бойові дії на Донбасі Фото: Мари Йованович (РБК-Украина)

Також посольство США закликає Росію виконувати мінські домовленості

Посольство Сполучених Штатів Америки (США) закликає Росію припинити бойові дії на Донбасі та виконувати мінські домовленості. Про це повідомляє посольство США в Україні у своєму Twitter.

У посольстві нагадали, що 5 вересня, чотири роки тому, був підписаний мінський протокол з метою встановлення миру у східній Україні.

"Але бойові дії ніколи не припинялися, загрожуючи життю та добробуту невинних українців. Росія повинна виконувати свої зобов'язання і негайно припинити бойові дії!", - йдеться у заяві.

Посольство США закликає РФ припинити бойові дії на Донбасі

Нагадаємо, що в штабі ООС розповіли, що ситуація в зоні проведення операції Об'єднаних сил стає більш напруженою порівняно з першими числами вересня.

Також бойовики на Донбасі 4 вересня обстріляли позиції операції об'єднаних сил в районі Богданівки (Донецька область) з протитанкових ракетних комплексів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у зоні проведення операції об'єднаних сил на Донбасі за 3 вересня 2018 року поранення отримали двоє українських військових. Зокрема, на Луганському напрямку бойовики 5 разів вели вогонь у Кримському, Шумах, Зайцевому та Миронівському.