ua en ru

Посольство США закликало українську владу розслідувати злочини проти активістів

Посольство США закликало українську владу розслідувати злочини проти активістів Фото: посольство США в Києві (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

США закликали українську владу вирішувати питання злочинів проти активістів

Посольство США в Україні закликало владу вирішувати питання недавніх злочинів проти громадських активістів в країні. Про це повідомляється в Twitter посольства.

"Ми поділяємо стурбованість президента Петра Порошенка та учасників акції "Ніч на Банковій" і в черговий раз закликаємо владу вирішувати численні питання недавніх злочинів проти громадських активістів", - йдеться в повідомленні.

У посольстві підкреслили, що "українці заслуговують на активне громадянське суспільство, яке може виступати за реформи, не боячись відплати".

Нагадаємо, сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили про результати розслідувань нападів на активістів в Україні. Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив про результати розслідування нападів на 7 активістів, які відбулися в 2018 році.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що президент Петро Порошенко поставив вимоги генеральному прокурору Юрію Луценку та керівнику Міністерства внутрішніх справ Арсену Авакову щодо розслідування замахів на активістів.

Додамо, Луценко заявив, що фактично у всіх нападах на цивільних активістів вже встановлені виконавці.