ua en ru

Порошенко вніс у Раду проект про продовження закону про особливий статус Донбасу

Порошенко вніс у Раду проект про продовження закону про особливий статус Донбасу Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Останній етап проходження документа - спрямований на розгляд комітету

Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект, яким пропонується продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО). Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані на сайті Верховної ради.

Зокрема, законопроект №9153 про внесення зміни до статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" був зареєстрований у Раді 3 жовтня 2018 року.

Останній етап проходження документа - спрямований на розгляд комітету.

У статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" слова "на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності законом "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей" замінити словами і цифрами "з дня набрання ним чинності з урахуванням положень закону "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей" на строк до 31 грудня 2019 року включно", - сказано у тексті закону.

У пояснювальній записці наголошується, що прийняття документу необхідно, щоб зберегти та у разі необхідності посилити міжнародний санкційний режим, запроваджений з метою відновлення територіальної цілісності і суверенітету України; а також створити необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей України багатонаціональної миротворчої операції під егідою ООН.

Нагадаємо, перший віце-спікер парламенту, народний депутат Ірина Геращенко раніше заявляла, що продовження закону про особливий статус Донбасу потрібно для продовження санкцій проти Російської Федерації.

Як писало РБК-Україна, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що пролонгація закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей можлива в разі прогресу в питанні звільнення політв'язнів і заручників.