ua en ru

Порошенко вніс у Раду новий закон про запровадження воєнного стану в Україні

Порошенко вніс у Раду новий закон про запровадження воєнного стану в Україні Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У попередньому проекті закону передбачалося запровадження воєнного стану на 60 діб

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну раду новий законопроект про запровадження воєнного стану в Україні. Про це він сказав перед голосуванням за проект закону, передає кореспондент РБК-Україна.

Підкреслимо, на даний момент текст проекту відсутній на сайті парламенту.

"Я вніс новий проект указу, відповідного до якого воєнний стан буде введено на 30 днів. І зараз ви будете голосувати за нього", - зазначив голова держави.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, в Азовському морі прикордонні катери ФСБ Росії відкрили вогонь по корабельній групі ВМС України. У результаті обстрілу на ураження український малий броньований артилерійський катер "Бердянськ" втратив хід. Під час атаки три кораблі українських ВМС захопив російський спецназ. У ході обстрілу суден шість військовослужбовців були поранені.

Відео нападу російського прикордонного корабля на українське судно опублікувало МВС.

На засіданні РНБО, яке почалось о 00:00, Порошенко підтримав рішення про введення воєнного стану в Україні.

У понеділок, 26 листопада, розпочалося позачергове засідання парламенту, на якому нардепи мали розглянути цю пропозицію. Однак депутати ВР почали висувати президенту свої вимоги щодо запровадження воєнного стану.

У зв'язку з цим Порошенко звернувся до українського народу щодо запровадження воєнного стану. Він підкреслив, що пропонує ввести воєнний стан на 30 днів, а не на 60 днів, як планувалося раніше.

Зокрема, президент запропонував в Україні ввести воєнний стан з 9:00 28 листопада 2018 року. За словами глави держави, поки не планується проведення повної або часткової мобілізації.

Додамо також, Порошенко запевнив, що обмеження прав громадян не буде.