ua en ru

Порошенко: Україна не допустить зняття санкцій з Росії

Порошенко: Україна не допустить зняття санкцій з Росії Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент зазначив, що надзвичайно важливо, що санкції проти Москви тепер пов’язані не лише з українцями

Україна не допустить зняття санкцій з Російської Федерації (РФ). Про це заявив у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко в ході виступу в Верховній раді з щорічним посланням, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами президента, надзвичайно важливо, що санкції проти Москви тепер пов’язані не лише з українцями.

"Це означає, що приходить абсолютно тверезе розуміння того, що Росія є загрозою всього цивілізованого світу. Ми будемо послідовно протидіяти спробам послабити санкційний тиск на Росію", - заявив президент.

Порошенко також зазначив, що тактичне завдання Кремля - зняття санкцій в січні наступного року у зв'язку з "нібито-то невиконанням Україною мінських домовленостей".

"Майже переконаний, що зняття ми не допустимо. Те, що Росія так наполегливо бореться з санкціями свідчить тільки про те, що вони ефективні і діють. Рубль падає, навіть при зростанні цін на нафту. Російська влада вимушена підвищити пенсійний вік. Це і є ціна агресії", - підсумував глава держави.

Президент зазначив, що "українська армія стає армією нового покоління українців".

Зазначимо, у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко виступає в Раді з щорічним посланням. Традиційно мова йде про здобутки за рік, а також про нові ключові завданнях зовнішньої і внутрішньої політики країни.

Нагадаємо, раніше президент заявив, що Україна створила армію, яка звільнила дві третини території Донбасу, локалізувала конфлікт і тримає оборону на лінії фронту, а путінський бліцкриг та план "Русская весна" - захлинулися.

Також Порошенко також зазначив, що із Конституції України пропонується викреслити норму, яка дозволяє базування Чорномоського флоту в Україні.

"Після того, як ми повернемо Крим, російської бази в Севастополі більше не буде", - зазначив президент.