ua en ru

Порошенко пропонує закріпити в Конституції інтеграцію в НАТО і ЄС

Порошенко пропонує закріпити в Конституції інтеграцію в НАТО і ЄС Фото: президент України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глава держави подасть відповідний законопроект в Раду

Президент України Петро Порошенко буде наполягати на закріпленні у Конституції України нашого прагнення приєднатися до Європейського союзу і вступити до НАТО. Про це Порошенко заявив під час параду до Дня незалежності в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Він запевнив, що буде наполягати на закріпленні у Конституції прагнення України приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО.

"Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко. До відкриття сесії Верховної ради, яке заплановано на 4 вересня, подам відповідний законопроект", - зазначив глава держави.

Президент наполягатиме на закріпленні у Конституції нашого прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО. Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко.

Опубліковано Святославом Цеголком П'ятниця, 24 серпня 2018 р.

Нагадаємо, раніше глава держави вже повідомляв, що поправки до Конституції, якими буде закріплено прагнення про вступ України до Європейського союзу і Північноатлантичного альянсу (НАТО), будуть внесені президентом з початком нового політичного сезону.

За словами Порошенка, його поправки до Конституції в цьому питанні вже підготовлені.

"Зміни до Конституції в частині закріплення наших амбіцій про вступ України до Європейського Союзу і до НАТО давно назріли. Мною підготовлено поправки до Основного Закону, які подам на розгляд українського парламенту з початком нового політичного сезону", - сказав Порошенко.

Зазначимо, сьогодні Україна відзначає 27-му річницю незалежності України.

Парад почався з церемонії винесення та підняття державного прапора. Далі - молитва за українську армію, яку проводять капелани.

В ході привітання України з Днем незалежності Петро Порошенко зазначив, що Україна розриває всі пута, які пов’язують нас з Російською імперією і СРСР.

"Зробити незалежність незворотною, Україну - великою і сильною, без жодної перспективи повернення в зону російського впливу - це головне завдання нашого покоління. Це - завдання суспільства і обраної ним влади", - заявив глава держави.