ua en ru

Порошенко: об’єднана українська православна церква може стати найбільшою в світі

Порошенко: об’єднана українська православна церква може стати найбільшою в світі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що єдина православна помісна церква не стане державною

Об’єднана українська православна церква може стати найбільшою в світі. Про це, виступаючи у Верховній раді України, заявив президент України Петро Порошенко.

"Об’єднана українська православна церква може стати найбільшою в православному світі. Про цю перспективу поточного тижня я говорив з предстоятелями усіх трьох православних церков України", - заявив він.

Порошенко також додав, що єдина православна помісна церква не стане державною. Глава держави також наголосив на неприйнятності будь-якого насилля в міжконфесійних стосунках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора, 18 квітня 2018 року, Порошенко провів зустріч з предстоятелями православних церков України. В ході зустрічі Порошенко повідомив про свою зустріч з Вселенським Патріархом, а також про звернення про надання українській церкві Томосу про автокефалію.

Раніше Порошенко провів зустріч з керівництвом парламенту та головами парламенських франций, в ході якої просив Раду підтримати його звернення до Вселенського Патріарха. Після цього, в парламенті було зареєстровано відповідну постанову, яка сьогодні, 19 квітня, планують розглянути в Раді.