ua en ru

Порошенко: моїм пріоритетом був і залишається Донбас

Порошенко: моїм пріоритетом був і залишається Донбас Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко підкреслив, що деокупація Донбасу буде проходити мирним шляхом

Президент України Петро Порошенко в ході візиту до Донецької області запевнив, що Донбас був і залишається його пріоритетом. Про це він заявив на виступі у Волноваській школі №5, передає прес-служба президента.

"Ми тут (у Волновасі, - ред.) маємо продемонструвати, що Україна живе і розвивається. Саме тому моїм пріоритетом був, є, залишається і буде Донбас. І бюджетні витрати ми спрямовуємо на те, щоб відновлювати Донбас. Розвивати і ремонтувати зруйноване житло, відновлювати інфраструктуру, мости, будувати, нарешті, дороги. І дуже важливо будувати школи і дитячі садки", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що відновлення постраждалої Волновахи є спільним завданням. Крім того, Порошенко торкнувся теми миротворчої місії на окупованій території, яка, на його думку, дозволить звільнити Донбас від російських військ.

"І українці на окупованих територіях будуть думати: а навіщо ми повинні страждати, навіщо зупинені заводи, демонтовано обладнання та вивезено в Росію, навіщо зростає безробіття, закриваються будинку престарілих, навіщо 15% дітей не можуть ходити в школу, закриваються дитячі садки? І пояснення окупантів, що це захист "русского мира" ніким вже не приймаються...Це - наші, українці. І ми мирним шляхом повернемо українську землю", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко на Донбасі закликав військових зберігати боєздатність.

"Нам треба тримати порох сухим. Нам треба бути готовими продемонструвати будь-якої хвилини боєздатність українських військ", - заявив він на зустрічі з військовослужбовцями 79 десантно-штурмової бригади і бійцями Національної гвардії.