ua en ru

Поліція назвала причину обшуків у "Укренерго"

Поліція назвала причину обшуків у "Укренерго" Ілюстративне фото (УНІАН)

Обшуки в "Укренерго" проходять у справі про розкрадання на закупівлях

Обшуки в компанії "Укренерго" проходять у справі про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Про це йдеться в повідомленні Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Повідомляється, що поліція викрила схему привласнення державних коштів посадовими особами "Укренерго". За даними слідства, сума збитку становить понад 40 млн гривень, йдеться про зловживання на конкурсних торгах щодо закупівлі товарів, робіт і послуг.

На даний момент поліція під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури проводить обшуки на території Києва, Харкова, Львова та Київській області в офісних приміщеннях та за місцем проживання підозрюваних.

Поліція назвала причину обшуків у "Укренерго"

У той же час в самій компанії спростовують обшуки за місцем проживання співробітників.

"Звертаю увагу ЗМІ на те, що ця інформація не відповідає дійсності. Саме за станом на зараз слідчі групи працюють в офісі "Укренерго". Ніяких нових обшуків у співробітників компанії не розпочато", - повідомила речник компанії Марія Цатурян.

Поліція назвала причину обшуків у "Укренерго"

За інформацією джерел РБК-Україна, правоохоронці не випускають співробітників компанії з головного офісу "Укренерго", вимагаючи надати їм документи, які не вказані в постанові на обшук.

Нагадаємо, на початку серпня Національне антикорупційне бюро України затримало директора "Оператора ринку" Володимира Євдокимова. Його підозрюють у причетності до схеми з введенням так званої формули "Роттердам+".

У цій справі також проходить колишній голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк. Сьогодні стало відомо, що суд дав дозвіл на його затримання.