ua en ru

Заворушення під ГПУ: постраждали 7 поліцейських

Заворушення під ГПУ: постраждали 7 поліцейських Фото: активісти під ГПУ (facebook.com/permalink)

Між активістами та поліцейськими виникла сутичка

У поліції заявили про 7 постраждалих поліцейських внаслідок заворушення під Генеральною прокуратурою України (ГПУ). Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Києві.

У поліції зазначають, що під будівлею Генеральної прокуратури України (ГПУ) сьогодні, 17 вересня, відбувалася акція протесту. Повідомляється, що між активістами та поліцейськими виникла сутичка.

"Під час конфлікту постраждало кілька правоохоронців, надати допомогу яким не було можливості через людей, які штурмували приміщення. Згодом учасники акції зробили коридор - і поліцейські відступили. Постраждалим поліцейським надають необхідну медичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні біля Генеральної прокуратури України (ГПУ) протестують активісти з вимогою відставки заступника генпрокурора Єніна.

Додамо, раніше під стінами Ради активісти вимагали розслідувати напад на Гандзюк.

В акції взяли участь правозахисники, громадські активісти, юристи та журналісти-розслідувачі. Кожен з них тримав в руках літери, які складалися у напис "Хто замовив Катю Гандзюк?". Потім вони запалили файєри та димові шашки червоного кольору і перевернули карточки з літерами - з'явився надпис: "Вже 36 днів без відповідей".