ua en ru

Отруєння дітей у школах могло бути диверсією, - СБУ

Отруєння дітей у школах могло бути диверсією, - СБУ Фото: Василь Грицак (academy.ssu.gov.ua)

Глава СБУ розповів про версії розслідування події

Служба безпеки припускає, що отруєння дітей в кількох українських школах могло бути диверсією. Про це на брифінгу в Черкасах заявив глава Служби безпеки України , передає "Громадське радіо".

Зокрема, він заявив, що правоохоронці не виключають версію навмисного отруєння школярів невідомими особами.

"В рамках оперативних заходів ми не виключаємо таку версію умисних дій невстановлених осіб, які вчинили цей злочин", - Грицак відповів на питання про можливу диверсію.

Він зазначив, що слідство про отруєння дітей у школах веде Національна поліція, а СБУ "приймає всі заходи, щоб допомогти розслідуванню".

Грицак також заявив, що випадки отруєння дітей можуть бути не пов'язані.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 8 травня на території загальноосвітньої школи № 8 міста Черкаси під час проведення шкільної лінійки, на якій знаходилися 424 учня, відчули погіршення самопочуття і почали втрачати свідомість 15 учнів школи (2-9 класи).

Згодом кількість звернень за медичною допомогою збільшилася до 57.

За станом на 11 травня, з лікарень виписали 22 дітей. Стан залишилися в лікарні дорослих і дітей, за словами медков, задовільний.

Також повідомлялося, що в ході проверок, розпочатих з-за масового отруєння в Черкасах, були виявлені порушення санітарного законодавства.

В цей день, в Новомосковську (Дніпропетровська область) на лінійці в школі №6 у вівторок, з поганим самопочуттям звернулися до лікарів 19 дітей.