ua en ru

Організатора замаху на Бабченка засудили до 4,5 років ув'язнення

Організатора замаху на Бабченка засудили до 4,5 років ув'язнення Фото: Борис Герман (РБК-Украина)

Герман пішов на угоду зі слідством та повністю визнав свою провину

Підозрюваного в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа засудили до 4,5 років позбавлення волі. Про це під час брифінгу повідомив голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак.

За словами Грицака, 30 серпня Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення та визнав Германа винним у справі.

"Йому призначено реальний термін покарання - 4 роки і 6 місяців позбавлення волі", - повідомив Грицак.

Глава СБУ відзначив, що Герман пішов на угоду зі слідством та повністю визнав свою провину.

"Він співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які нами в подальшому будуть перевірятися і документуватися", - додав він.

Нагадаємо, раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що підозрюваний в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман готовий піти на угоду зі слідством.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва 6 серпня, продовжив до 23 вересня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Борису Герману, підозрюваному в організації спроби вбивства Аркадія Бабченко.

Також 15 червня СБУ затримала підозрюваного в організації замаху на вбивство Бабченко. Його підозрюють у скоєнні злочину щодо незаконного поводження із зброєю та організації підготовки теракту.

Нагадаємо, що СБУ встановила другого підозрюваного у справі про замах на вбивство Бабченко. Досудовим розслідуванням було встановлено, що разом з громадянином України Германом до організації терористичних актів причетний громадянин України В'ячеслав Пивоварник.

Встановлено, що Герман за вказівкою Пивоварника здійснив фінансування і логістику з Росії в Україну групи громадян України, які в Ростові-на-Дону пройшли інструктаж і навчання для здійснення терористичних актів.