ua en ru

ООН вимагає від Саудівської Аравії припинити авіаудари по Ємену

ООН вимагає від Саудівської Аравії припинити авіаудари по Ємену Фото: авіаудар в Ємені (twitter.comMintPress)

Не менше 1248 дітей уже загинули від саудівських авіаударів із березня 2015 року

ООН закликає Саудівську Аравію припинити авіаудари по цивільних об'єктах у Ємені та покарати військових, відповідальних за жертви серед мирних жителів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Як зазначається, не менше 1248 дітей уже загинули та приблизно стільки ж зазнали поранень від саудівських авіаударів із березня 2015 року.

"Центр моніторингу за правами людини ООН у четвер закликав саудитів припинити спустошливі авіаудари на території Ємену, від яких гинуть багато мирних жителів. А також ООН закликає Ер-Ріяд розслідувати та покарати відповідальних за загибель дітей під час цих ударів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравію 12 вересня поновила бомбардування території Ємену, яка підконтрольна повстанцям-хуситам.

Зазначимо, що у кінці серпня у результаті двох масштабних авіаударів силами коаліції, яку очолює Саудівська Аравія, у Ємені загинули 26 дітей і четверо жінок.

Також раніше РБК-Україна писало, що у Ємені внаслідок авіаударів арабської коаліції по ринку та автобусу з дітьми загинуло щонайменше 20 людей, включаючи дітей. У свою чергу повстанське телебачення Al Masirah TV повідомляє, що в результаті нападу загинуло 39 осіб та 51 був поранений. Серед них переважно діти.