ua en ru

В Одесі створять моніторингову групу по роботі з громадськими організаціями

В Одесі створять моніторингову групу по роботі з громадськими організаціями Фото: нарада (facebook.com/victoria.navrotskaya)

Для посилення безпеки у регіоні працюватимуть спільні групи патрулювання поліції і Нацгвардії

Під час оперативної наради із правоохоронцями області, в якій взяли участь перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін, було прийнято рішення по створенню постійної моніторингової групи, яка буде відслідковувати ситуацію по роботі із громадськими організаціями. Про це повідомляє заступник директора Департаменту комунікації у МВС України Вікторія Навроцька на своїй сторінці у Facebook.

Також під час наради було прийнято рішення, що з 25 вересня у регіоні розпочинається оперативне відпрацювання. Залучаються сили поліції та Нацгвардії регіону, а також фахівці кримінального блоку центрального апарату НПУ.

Навроцька зазначла, що для посилення безпеки у регіоні працюватимуть спільні групи патрулювання поліції і Нацгвардії.

В Одесі створять моніторингову групу по роботі з громадськими організаціями

"Принципово важливо припинити будь-які спроби тиску, залякування і тим паче кримінальної розправи над патріотичними та громадськими організаціями Одеської області. Це принципова спільна позиція міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков та генерального прокурора Юрія Луценка, які, до речі, на початку жовтня планують відвідати регіон", - додав Сергій Яровий.

Окремо по всій Україні буде проведений аналіз роботи охоронних фірм. У разі, якщо вони були причетні до незаконних дій або рейдерських захоплень, вони будуть позбавлені ліцензії.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Луценко повідомив, що напади на активістів в Одесі розглянуть на спільній раді правоохоронців у жовтні.

Додамо, РБК-Україна повідомляло, що слідство розглядає п'ять версій нападу на активіста Олега Михайлика.

Відзначимо, невідомі напали на Михайлика ввечері 22 вересня, його госпіталізували з вогнепальними пораненнями. На наступний ранок він прийшов до тями, його стан стабілізували, а поліція забезпечила потерпілого охороною.