ua en ru

В Одесі поліція розслідує напад на громадського активіста

В Одесі поліція розслідує напад на громадського активіста Фото: місце стрілянини (npu.gov.ua)

Поліція кваліфікувала справу як хуліганство

Поліція Одеси кваліфікувала напад на громадського активіста Андрія Вагапова як хуліганство. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Одесі.

У поліції зазначають, що о 19.00 до поліції надійшло повідомлення, що біля одного з закладів харчування на землі лежить чоловік із пораненням ніг, які він отримав внаслідок пострілів. Вказана подія кваліфікована за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України

В Одесі поліція розслідує напад на громадського активістаФото: місце стрілянини

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група Суворовського відділу поліції в м. Одесі, яка провела огляд місця події.Попередньо встановлено, що потерпілий виходив з парадної будинку, де мешкає. Та пройшовши приблизно 10 метрів, він почув постріли та отримав вогнепальні поранення обох ніг. Зі слів потерпілого, невстановлена особа скоїла чотири постріли, два з яких влучили йому у ноги", - йдеться у повідомленні.

Меня расстреляли

Опубліковано Андреєм Вагаповим Середа, 5 вересня 2018 р.

Активіст госпіталізований до лікарні.

Як зазначають у поліції, в теперішній час проводяться слідчо-розшукові заходи, направлені на встановлення особи злочинця, встановлюються очевидці події.

Нагадаємо, що стан керуючої справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, на яку було скоєно замах, погіршився.

Відзначимо, що Херсонський міський суд 23 серпня взяв під варту підозрюваного в замаху на вбивство Гандзюк Микиту Грабчука на 60 діб.

Також у поліції повідомили, що четверо підозрюваних у нападі на громадську активістку зізналися у скоєнні злочину.

Раніше глава Нацполіції Сергій Князєв заявляв, що у справі про напад на Гандзюк проходять 6 підозрюваних.