ua en ru

Обвал мосту в Італії: всі подробиці

Обвал мосту в Італії: всі подробиці Фото: обвал мосту в Генуї (twitter.com/poliziadistato)

Від обвалу моста в Італії загинуло більше трьох десятків людей, 16 постраждалих отримали серйозні поранення

Обвал мосту в Італії стався 14 серпня. Автомобільний віадук обрушився в Генуї, через що під завалами опинилася велика кількість транспортних засобів. Все, що відомо про катастрофу в Італії, дані про загиблих і постраждалих, фото і відео з місця події - в матеріалі РБК-Україна.

Обвал мосту в Генуї: подробиці

Катастрофа сталася близько полудня 14 серпня в місті Генуя. Міст "Моранді" висотою 50 метрів, по якому проходила автомагістраль А10, частково обрушився.

Обвал мосту в Італії: всі подробиці
Обвал мосту в Італії: всі подробиці
Обвал мосту в Італії: всі подробиці
Обвал мосту в Італії: всі подробиці
Обвал мосту в Італії: всі подробиці
Обвал мосту в Італії: всі подробиці
Обвал мосту в Італії: всі подробиці

Фото: Обвал мосту в Генуї (twitter.com/poliziadistato, BeckyBluepuff, RoelantSiekman, anathema_FPE, crofin67, followalexcam)

В той момент по віадуку проїздило близько 30 автомобілів і 3 вантажних машини. Ділянка мосту разом з машинами впала на залізничну колію і складські приміщення. Деякі машини впали в річку або застрягли в конструкції споруди. Через аварію близько 440 осіб залишили свої будинки, що знаходяться біля мосту.

Момент обвалу моста в Генуї (YouTube / Rete7.it)

Серед можливих причин обвалення називають ослаблення несучих конструкцій. За останні роки опору моста неодноразово ремонтували. Під час аварії в місті йшла злива зі шквальним вітром, тому очевидці стверджують, що обвал мосту в Генуї стався відразу ж після удару блискавки, повідомляє італійське агентство ANSA.

Міністр транспорту Італії Данило Тонінеллі заявив, що відомство подасть цивільний позов до суду проти компанії, яка відповідала за функціонування моста в Генуї. Про це повідомляє Reuters. Відповідальною за ремонтні роботи, які проводилися на мосту, була компанія Autostrade per l'italia. "Якщо є відповідальні люди, вони повинні за це заплатити", - заявив Тонінеллі.

Жертви обвалу моста в Італії

На місце події виїхали десятки машин швидкої допомоги і рятувальники, які відразу ж приступили до розбору завалів і вилучення постраждалих з покручених авто. Також були залучені медичні веротолети і спеціально навчені собаки.

Станом на 15 серпня, кількість жертв в результаті обвалу моста в Генуї склала 37 осіб. Тіла п'яти людей залишаються непізнаними.

"37 підтверджених загиблих, з яких 5 були виявлені вночі, в 3, 4, 5 і о 7:30 - всі чоловіки близько 40 років", - йдеться в повідомленні місцевого видання ilsecoloxix.it. Серед загиблих в катастрофі - діти віком 8, 13 і 16 років.

Рятувальники розбирають завали після обвалення моста (YouTube / La Repubblica)

16 осіб отримали поранення, 12 знаходяться у важкому стані. Про це йдеться на сайті місцевого видання ilsecoloxix.it. Так, в критичному стані перебуває 40-річна жінка з Трієста, її доставили в лікарню в Галльера. Ще один потерпілий в критичному стані доставлений в лікарню Сан-Мартіно. Влада підтвердила і смерть 9-річного хлопчика. Він загинув в автомобілі, розбитому віадуком.

Інформації про загиблих і постраждалих українців в результаті обвалу моста в Генуї немає. Консул підтримує оперативний контакт з місцевою поліцією.

Обвал мосту в Італії: всі подробиці