ua en ru

Безпосереднього виконавця нападу на Гандзюк залишили під вартою

Безпосереднього виконавця нападу на Гандзюк залишили під вартою Фото: Катерина Гандзюк (facebook com/uakateryna)

Микиті Грабчуку продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 грудня

Підозрюваного в нападі на активістку і радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк Микиті Грабчуку продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до закінчення строку слідчих дій - 3 грудня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МОСТ.

Як відомо, Микита Грабчук - безпосередній виконавець нападу на Гандзюк. Зокрема, він вилив на активістку літр сірчаної кислоти, в результаті чого вона отримала 40% хімічних опіків.

Нагадаємо, що 13 вересня Апеляційний суд Херсонської області залишив без зміни термін безпосередньому виконавцю нападу на Гандзюк Микиті Грабчуку і співучаснику нападу Сергію Торбіну. Зокрема, Херсонський міський суд задовольнив клопотання обвинувачення про взяття Грабчука під варту терміном на 60 діб без права внесення застави. Також суд залишив без зміни термін співучаснику Торбіну.

Зазначимо, що сьогодні заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що поліція працює над встановленням замовників нападу на Катерину Гандзюк. За словами Аброськіна, поки слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Гандзюк на посаді виконуючої обов'язки керівника апарату Херсонської міської ради та друга версія - активна громадянська позиція, а також її громадська і політична діяльність як активіста.