ua en ru

Призначено нового голову Запорізької ОДА

Призначено нового голову Запорізької ОДА Фото: Віталій Туринок (1news.zp.ua)

Туринок сьогодні був офіційно представлений в ОДА

Президент України Володимир Зеленський призначив Віталія Туринка новим головою Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА). Відповідний указ опубліковано на сайті президента України.

Нового керівника Запорізької області представив перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов.

Як зазначив Трофімов, Туринок довів свою здатність бути керівником. "Це фахівець, якому ми довіряємо", - сказав він.

Трофімов заявив, що президент Володимир Зеленський хотів приїхати на представлення голови Запорізької ОДА, однак не зміг через формування уряду в Києві.

У своїй декларації 45-річний Віталій Туринок повідомив, що він є власником "Рівненського домобудівного комбінату", а також компаній ТОВ "Вест-Пром" (Луцьк), яка займається торгівлею металобрухтом "Інтертрейд" (Луцьк), яка займається виробництвом бетону.

Як повідомляло РБК-Україна, 21 серпня Кабінет міністрів України схвалив кандидатури голів обласних державних адміністрацій у Вінницькій, Запорізькій та Рівненській областях, які запропонував президент України Володимир Зеленський Таким чином, Владислав Скальський буде призначений президентом на посаду голови Вінницької ОДА, Віталій Туринок - на посаду голови Запорізької ОДА Віталій Коваль на посаду голови Рівненської облдержадміністрації.

Відзначимо, на початку червня президент України Володимир Зеленський ініціював звільнення всіх голів обласних державних адміністрацій. За цей час у більшості областей вже призначені нові керівники ОДА.