ua en ru

Комісія Україна-НАТО обговорила ситуацію в Криму та на Донбасі

Комісія Україна-НАТО обговорила ситуацію в Криму та на Донбасі Ілюстративне фото (president.gov.ua)

В альянсі стурбовані порушенням прав людини в Криму

В Брюсселі, 17 жовтня 2018, комісія Україна-НАТО обговорила аспекти військового конфлікту на Донбасі, а також ситуацію із правами людини в окупованому Криму. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Також у засіданні комісії на рівні послів взяв участь міністр тимчасово окупованих територій України Вадим Черниш.

Один із чиновників НАТО повідомив, що "держави-члени НАТО висловили занепокоєння гуманітарною ситуацією в зоні конфлікту та порушеннями прав людини в Криму".

В НАТО наголосили на важливості цілковитого виконання мінських домовленостей, а також запевнили в підтримці українського суверенітету й територіальної цілісності.

За підсумками засідання Вадим Черниш заявив, що Київ "максимально спростив порядок перетину гуманітарних вантажів на окуповані території, це стосується ліків, що мають оперативно і безперебійно потрапляти до хворих, продовольчих продуктів, будівельних матеріалів і реагентів для очистки води.

Він запевнив, що пріорітетом для України є забезпечення питною водою населення у непідконтрольних районах Донбасу.

Нагадаємо, Порошенко з головою ПА НАТО обговорив питання поглиблення партнерства з Україною. Повідомляється, що в ході зустрічі Порошенко висловив подяку ПА НАТО за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.