ua en ru

Напад на Гандзюк: одного з фігурантів справи відпустили під домашній арешт

Напад на Гандзюк: одного з фігурантів справи відпустили під домашній арешт Фото: Володимир Васянович (facebook.com/sergij.nikitenko)

Володимира Васяновича відпустили з СІЗО під домашній арешт

Підозрюваного у справі замаху на радника мера Херсона Катерину Гандзюк Володимира Васяновича відпустили з СІЗО під домашній арешт. Про це повідомляє видання МОСТ.

"Апеляційний суд Херсонської області змінив запобіжний захід Володимиру Васяновичу ("Шуруп") - співучасника організації нападу на Катерину Гандзюк. Його випустили під домашній арешт до 19 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що напад на Гандзюк стався вранці 31 липня 2018 року - невідомий чекав радника мера Херсона біля під'їзду, а коли жінка вийшла - зловмисник плеснув у неї кислотою. Гандзюк була госпіталізована, а вже 1 серпня її перевезли з Херсона в Київський опіковий центр.

Як відомо, Херсонський міський суд 21 серпня 2018 обрав запобіжний захід для підозрюваних у замаху на вбивство активістки Катерини Гандзюк. За версією слідства, співучасниками організації замаху на Катерину Гандзюк є громадяни України Володимир Васянович та Сергій Торбіна, Їх обох затримали на автовокзалі Херсона 17 серпня 2018.

Васянович Володимир Олександрович 1995 року народження з міста Житомир. Учасник бойових дій у складі 5-го окремого батальена ДУК. Позивний "Шуруп". Брав участь у боях за Савур-Могилу, Авдіївку і Донецький аеропорт. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня та орденом "Народний герой України".