ua en ru

З початку доби в зоні АТО загинули 4 українських військових, ще 7 поранено, - штаб

З початку доби в зоні АТО загинули 4 українських військових, ще 7 поранено, - штаб Фото: війна на Донбасі (dpsu.gov.ua)

Всього з початку доби було зафіксовано 20 обстрілу позицій сил АТО

З початку доби 20 липня 2017 року в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) загинули 4 військовослужбовці збройних сил України, ще 7 отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Також зазначено, що з початку доби бойовики 20 разів порушували режим припинення вогню, сили АТО 9 разів відкривали вогонь у відповідь.

Так, найбільша кількість обстрілів було зафіксовано на Маріупольському напрямку. Починаючи з 1:00 ночі і майже до 8 ранку бойовики з боку Старомихайловки вели вогонь по українських опорних пунктів поблизу Красногорівки з артилерії калібру 122 міліметри, мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Близько 4 ранку противник, посиливши вогневої натиск, випустив по позиціях сил АТО з переносною реактивної пускової установки "Град-П" 10 снарядів і застосував танк. В цей же час, з вогневим прикриттям, близько 20 бойовиків наблизилися до позиціях сил АТО. Зав'язався бій, в ході якого бійці АТО застосували гранатомети і стрілецьку зброю, бойовики відступили. про час цього бойового зіткнення троє українських військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив у полон бойовиків.

Також вночі бойовики з танки обстріляли мирні квартали Красногорівки.

На Донецькому напрямку, близько 1 ночі, в результаті обстрілу ворожих снайпером українського опорного пункту поблизу Новгородського, загинув український військовий. Крім того, бойовики з гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті Бутівка, а з мінометів різних калібрів били по Невельському і Новгородської.

На Луганському напрямку з півночі під вогнем ворожих гранатометів і стрілецької зброї виявилися позиції ВСУ в Трехизбенке, Новоалександровке, Новозвановке і Дінці. А в 15:00 бойовики двічі вели обстріл з мінометів калібру 82 міліметри по Кримському.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 20 липня 2017 року Сьогоднішній день у зоні АТО відзначився активізацією ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український військовослужбовець потрапив у полон сьогодні, 20 липня 2017 року.