ua en ru

Мирова угода з "Київтеплоенерго" не передбачає списання неустойки, - "Нафтогаз"

Мирова угода з "Київтеплоенерго" не передбачає списання неустойки, - "Нафтогаз" Фото: НАК "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Питання стягнення неустойки підлягає вирішенню у судовому порядку

Мирова угода, підписана між НАК "Нафтогаз України" та "Київтеплоенерго", яка стосується боргових зобов’язань "Київенерго", не передбачає списання неустойки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення НАК у Twitter.

"Наші партнери з КМДА вихідними спілкувались з пресою та знову трохи помилилися у формулюваннях щодо умов сплати штрафних санкцій та пені. Уточнюємо. Мирова угода не передбачає списання неустойки (штрафи, пені), інфляційних нарахувань тощо, тому що це не було її предметом", - йдеться у повідомленні.

Мирова угода з "Київтеплоенерго" не передбачає списання неустойки, - "Нафтогаз"Фото: twitter.com/NaftogazUK

Крім того, у НАК наводять частину тексту угоди, у якій сказано, що "сторони визнають, що штраф, пеня... не є предметом врегулювання мирової угоди". Як зазначається, питання стягнення неустойки підлягає вирішенню у судовому порядку в рамках окремого судового спору.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 9 жовтня "Нафтогаз" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго" щодо боргових зобов’язань "Київенерго", а вже 10 жовтня ця угода була затверджена судом, а 12 жовтня "Нафтогаз" відновив постачання газу Києву для подачі гарячої води.