ua en ru

Мін'юст США пред'явив звинувачення семи співробітникам ГРУ

Мін'юст США пред'явив звинувачення семи співробітникам ГРУ Фото: Джон Демерс (justice.gov)

Звинувачення висунуті на адресу співробітників ГРУ, здійснили атаку на ОЗХЗ

США висунули звинувачення проти 7 офіцерів Головного управління Генерального штабу РФ (ГРУ), які здійснили кібератаку на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву на сайті Мін'юсту США.

Повідомляється, що звинувачення, висунуті на адресу співробітників ГРУ, які здійснили атаку на ОЗХЗ. Крім того, Мін'юст США звинуватив російські спецслужби в кібератаках на WADA, ФІФА, Спортивний арбітражний суд і USADA.

Крім того, помічник генерального прокурора США Джон Демерс повідомив, що звинувачені співробітники ГРУ повинні бути заарештовані.

Нагадаємо, раніше глава Міноборони США Джеймс Меттіс сказав, що Москва повинна понести відповідальність за спробу російських спецслужб зламати мережу Організації по забороні хімічної зброї.

Посол Британії в Нідерландах Пітер Вілсон, заявив, що через інцидент з ОЗХЗ проти Росії будуть застосовані нові санкції. Голова Європейської ради Дональд Туск та представник ЄС з іноземних справ Федеріка Могеріні висловили занепокоєння з приводу кібератак на Організацію по забороні хімічної зброї.

Уряд Нідерландів оприлюднили імена висланих з країни росіян, яких Амстердам підозрює в спробі вчинити кібератаку на сервери Організації по забороні хімічної зброї. зокрема, це Олексій Сергійович Моренець 1977 року народження, Євген Михайлович Серебряков 1981 року народження, Олег Михайлович Сотників 1972 року народження і Олексій Валерійович Мінін 1972 року народження.