ua en ru

У Міноборони розповіли про ситуацію на Донбасі

У Міноборони розповіли про ситуацію на Донбасі Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Серед українських військових втрат немає

Від початку неділі, 27 жовтня, незаконні збройні формування в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі 3 рази порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Міністерства оборони.

Як повідомляється, сьогодні бойовики зосередили вогонь по позиціям українських військових в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". При цьому ворог застосовував заборонені мінськими угодами міномети.

Так, три розриви мін 82-го калібру були зафіксовані близько 01:20 ночі в районі населеного пункту Новолуганське. Пізніше в районі Луганського російсько-окупаційні війська вели вогонь по підрозділам Об'єднаних сил зі стрілецького озброєння, а під Травневим застосували гранатомети різних систем.

За даними оборонного відомства, від початку поточної доби втрат серед українських військовослужбовців в зоні проведення ООС не зафіксовано.

"Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних дій з боку російсько-окупаційних військ в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України", - наголосили в міністерстві.

Карта ООС 27 жовтня

Ситуація на Донбасі станом на 27 жовтня 2019 (mil.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські найманці зі стрілецького озброєння обстріляли безпілотник спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Провокація бойовиків сталася в районі населеного пункту Петрівське.