ua en ru

МЗС Угорщини знову звинуватило Україну в наступі на права нацменшин

МЗС Угорщини знову звинуватило Україну в наступі на права нацменшин Фото: Петер Сіярто (flickr.com mfarussia)

В Угорщині обурені пропозицією Порошенка позбавляти громадянства українців із подвійним громадянством

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто звинуватив Україну у наступі на права нацменшин, коментуючи пропозицію президента України Петра Порошенка ухвалити закон щодо запровадження санкцій проти українців, які мають подвійне громадянство і брали участь у виборах іншої країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сіярто заявив, що "президент (України, - ред.) разом із Верховною Радою крок за кроком безпрецедентно підло і наперед сплановано наступають на права нацменшин".

Він додав, що Україна, з одного боку, намагається потрапити в НАТО, а з іншого - позбавлятиме українського громадянства тих осіб, які набули громадянства іншої країни - члена Альянсу, оскільки це "нібито є загрозою для національної безпеки України".

"Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України", - заявив Сіярто.

Нагадаємо, згідно із запропонованим Петром Порошенком проектом закону, громадянство вважатиметься добровільним і стане підставою для втрати громадянства України в разі використання виборчого або іншого права, наданого іноземним громадянством.

В одному з пунктів документа участь у іноземних виборах або використання іноземного паспорта в Україні визнається підставою для втрати громадянства для всіх громадян України.