ua en ru

МЗС підготувало пакет документів про розірвання договору з РФ, - Клімкін

МЗС підготувало пакет документів про розірвання договору з РФ, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (rada.gov.ua)

Документи про розірвання договору передадуть на розгляд у найближчі дні

Міністерство закордонних справ (МЗС) України підготувало пакет документів для денонсації договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ці документи вже підготовлені. Це завжди було нашою позицією. У найближчі дні ми внесемо його формально", - заявив глава МЗС.

Він додав, що "Росія порушила все, що можливо в цьому договорі".

Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко доручив МЗС підготувати документи для денонсації договору про дружбу з Росією. Пізніше Клімкін заявив, що Україна до кінця вересня сповістить Росію про припинення дії договору про дружбу, співпрацю і партнерство. За його словами, Петро Порошенко доручив до 30 вересня повідомити РФ про розрив договору про дружбу. Зазначимо, якщо Україна не сповістить російську сторону про розірвання договору, то з 1 квітня 2019 року він триватиме ще на 10 років.

Зазначимо, що договір про дружбу з Росією був підписаний 31 травня 1997 терміном на 10 років (з наступною автоматичною пролонгацією документа, якщо сторони не висловляться проти). Він набув чинності 1 квітня 1999 року.