ua en ru

Менеджерам авіакомпаній РФ загрожує до 5 років позбавлення волі за порушення правил польотів у Крим

Менеджерам авіакомпаній РФ загрожує до 5 років позбавлення волі за порушення правил польотів у Крим Фото: ілюстративне фото (facebook.com-aeroflot)

Встановлено понад 100 тис. порушень порядку використання повітряного простору України над Кримом

Служба безпеки України розслідує порушення менеджментом російських авіакомпаній правил міжнародних польотів і порядку в'їзду в анексований Крим. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит РБК-Україна.

"Слідчим відділом Головного управління СБ України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в м. Херсон) здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї, - ред.) і ст. 334 (порушення правил міжнародних польотів, - ред.) Кримінального кодексу України", - зазначається у відповіді СБУ.

В СБУ повідомили виданню, що "в рамках кримінального провадження досліджуються обставини порушення службовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів та порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави".

Як повідомляється, на даний момент встановлено понад 100 тисяч фактів порушення порядку використання повітряного простору України над тимчасово окупованою територією України - АР Крим, які зафіксовані Державним підприємством обслуговування повітряного руху України.

Таким чином, відповідно до санкцій вказаних статей, менеджерам російських авіакомпаній за вищевказані порушення загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Крім того, як повідомили РБК-Україна в СБУ, з метою залучення суб'єктів авіаційної діяльності РФ до адміністративної відповідальності за порушення повітряного простору України, Державіаслужбою України вживаються заходи щодо накладення та стягнення штрафних санкцій за вчинені правопорушення.

Менеджерам авіакомпаній РФ загрожує до 5 років позбавлення волі за порушення правил польотів у Крим

Фото: відповідь СБУ на запит РБК-Україна

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що Україна має намір добиватися виплати вищевказаних штрафів заарештовуючи активи російських авіаперевізників за кордоном, а також за допомогою кримінального провадження і заочного засудження топ-менеджерів і власників російських авіакомпаній.