ua en ru

У Лондоні напали на автомобіль посла України

У Лондоні напали на автомобіль посла України Фото: місце нападу (twitter.com/KatayamaHiroaki)

Чоловік, який перебував в автомобілі, представляв загрозу

Поліцейські Британії зі стріляниною затримали водія автомобіля, який врізався в автомобіль посла України. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The Telegraph.

Представник українського посольства повідомив, що чоловік, який перебував в автомобілі, представляв загрозу. Інцидент стався в районі Холланд-парк, де знаходяться посольства України, Греції, Камеруну.

Поки невідомо, в якому стані знаходиться людина, врізався в автомобіль посла. Представник посольства України не зміг уточнити ім'я або національність затриманого.

Нагадаємо, у фінляндському місті Вантаа невідомий здійснив спробу нападу на міністра закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні. Пригода сталася на традиційному ярмарку, де Сойні проводив зустріч зі своїми виборцями. Невідомий чоловік підійшов до політика і здійснив спробу побиття міністра. Правоохоронці зупинили нападника і повалили його на землю.

РБК-Україна писало, що 16 листопада 2018 року в Києві напали на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) Сергія Козьякова. Один з нападників хлюпнув в обличчя голови ВККС зеленкою, а інший вилив зеленку на одяг. Після цього нападники зникли. За фактом нападу порушено кримінальну справу.